22. 9. 2008

Dědské hřiště - Labák pro softmovery

Location: Dolní Žleb, Česko

Dědské hřiště je parádní sektůrek pro softmovery na levém břehu v Labáku, kousek od impozantní věže Jeptiška. Název mně jako infantilnímu gerontovi přijde docela vtipnej. Navíc spojení večírku u art directora EuroClimbing.com Ranpy se sobotním Dědskym hřištěm a nedělníma korčulema z Dolního Žlebu směr Bad Schandau mi docela chutnalo.

Manažerka v parádním rajbáku cesty Životní moudrost VI.
Slanění z Životní moudrosti VI. Plotna je pěkně zajištěná dvěma kruhy.
Dědské hřiště je libovej kousek z dílny Pítrse Laštovičky a Pájky Rývy. Šest cest (+ jeden komín) v položených rajbasovitých plotnách je dobře odjištěno kruhy a borháky. Jedna trojka, dvě pětky, dvě šestky a dvě sedmbéčka - všechno luxusní, pěkný lezení. Délka 10 až 20 metrů. Výhled do kraje apartní. Co víc si přát?
Kačka Gloska v cestě Alzhajmr VIIb. Po svižném nástupu následuje parádní plotnová lezba.
Výhledy do kraje od slaňáku Životní moudrosti VI.
Ředitel EC Miki nadšení sekretářky Papouše pro softmoverské klify nesdílel, tak šel místo lezení v Dědském koutku radši máčet udice do Labe. Výsledkem byl rekordní úlovek - 75cm bolen. Ředitel má rád retro, tak ho pokřtil podle někdejšího frontmana Modrejch Tanků na Dietera (viz ucho nahoře). Rybu napřed nabídnul na sekretariát EC k sežrání, sekretářka ale už byla doma na zófa u Ordinace v růžový zahradě, tak Dieter Bohlen dostal svobodu.
Ředitel EC Miki a Dieter Bohlen.
Přístup: od údolní stěny Jeptišky doleva podél masivu Kominická stěna. Za ním doprava cca 50 metrů do kopce je Dědské hřiště. Najít sektor chce trochu trpělivosti, mírné bloudění není vyloučeno.
a) Životní moudrost VI P. Laštovička ml., E. Laštovičková, F. Hochwalder, 31. 8. 2002. Pravou částí pravé stěny na balkón a stěnou přes 2 kruhy n.v.
b) ? V P. Rýva. Hranou a stěnou vlevo od komína (bh) n.v.
c) Sportovní cesta III P. Rýva. Komínem n.v.
d) Částečná demence VI P. Laštovička ml., E. Laštovičková, F. Hochwalder, 31. 8. 2002. Středem prostřední stěnky (bh) a vpravo stěnou (bh) n.v.
e) Pro mámu V P. Rýva. Stěnou vpravo od hrany (2 bh) n.v.
f) Senilní důchodce VIIb P. Laštovička ml., E. Laštovičková, F. Hochwalder, 25. 8. 2002. Pravou hranou levé stěny (bh, K) n.v.
g) Alzhajmr VIIb P. Laštovička ml., E. Laštovičková, F. Hochwalder, 25. 8. 2002. Středem levé stěny (K, bh, K) n.v.
Text: Papouš
Foto: Jakub "Miki" Měkota a Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat