27. 3. 2009

Synek Hynek má první zářez ve skalách

Location: Kašparák, Česko

Novorozený klimbér Hynek Hölzl už má cestu. Sedmimetrová položená troječka se dvěma borháky a názvem Synek Hynek vede na věž Šárka. Launch celé oblasti (modří už vědí, ale nechají si pro sebe) se chystá na přelom letošního jara a léta. Každopádně středohorský standard - piercing nahusto, plezírek lezení, mágo v plný palbě, tradiční pojetí platformy Zakuklený ustašovec.

Hynek Hölzl s maminkou Ivíkem. Tatínek Hasič se už těší na výchovu malého klimbéra.
Stěnu, v níž vede Synek Hynek, se podařilo již dříve protnout cestou Syn sopečného pohoří. Taky dva bóry, asi čtyřka. Cesta připomíná významného geologa Josefa Emanuela Hibsche, který České středohoří geologicky zmapoval a zasadil se o záchranu Panské skály u Kamenického Šenova a Vrkoče v Ústí nad Labem.
Synek Hynek - krátká kindercesta přes 2 borháky v kompaktním čediči. Syn sopečného pohoří vede stěnkou vlevo od Hynka.
Hibschovy zásluhy připomněl v roce 1997 časopis Vesmír, titulek článku jsme si vypůjčili pro název cesty. Hibsch má i malé muzeum ve své rodné obci Homoli pod Pannou nedaleko Ústí nad Labem. Nutno dodat, že Syn a Synek se vedle sebe sešli víceméně náhodou.
Josef Emanuel Hibsch.

Repro: Vesmír
Každopádně nad oběma synátory instalovali zlosynci ze Zakukleného ustašovce štand se slaňovací karabinou ze soukromých zásob  Vladimíra Vlka Wolfa, za což posíláme ještě jednou díky do Brna.
Kristián Ondřej Cháb, přezdívaný K.O.CH. už má taky zářez na.... comming soon.
V zatím bezejmenné oblasti jsme mysleli i na další potěr. Cestu tu má i další budoucí klimbér Kristián Ondřej Cháb, přezdívaný K.O.CH. a Kristýna Jungwirthová, na níž tu čeká krátká šestka Kikina. Takže stay tuned, comming soon.
Text: Papouš
Foto: Jakub "Miki" Měkota a archiv

1 komentář:

  1. Datum: 27.05.2009
    Titulek: Komenty
    Komentáře již probíhaly zde: http://cs.euroclimbing.com/?p=4708#comments

    OdpovědětVymazat