29. 10. 2009

Arco 2009 - softmoverské plotny Baone

Location: Arco, Baone, Itálie

Plotny Baone v italském Arcu jsou úžasný terén pro aspirantky lezení, polotučné veterány, psy-lišoidy, děti a další havěť. O stometrové položené dvojkotrojky jsme zakopli, když jsme hledali skály, kde by se Buňka rozlezla a zůstala celá a kde by se Křivka ze záhlaví těchto stránek trochu klimbérsky nažrala. Nakonec si zalezl i pes.

Plotny Baone u Arca, levý sektor Attimo Fuggente.
Už příjezd ke skalám je docela show. V Arcu se vydáte směr místní nemocnice a pak musíte prokličkovat úzkými uličkami čtvrti Chiarano. Často je to "na zrcátka". Mezi zídkami projedete hájem olivovníků a jste na na parkovišti pod plotnami.
Buňka v 1. délce (2b) cesty Via Bottoni Bianchi.
V levém sektoru ploten Baone - Attimo Fuggente - vede osm stometrových "mulitipitchek" max. obtížnosti 3a. Většina cest byla v době, kdy jsme tu byli, obsazena. Hlavně děti si to tu užívaly - když je omrzelo lezení, bavily se kyvadlovými traverzy po plotnách.
Buňka zdolává kolmý stupeň ve 2. délce (2c) Via Bottoni Biachi.
Na nás zbyla cesta v pravé části sektoru - Via Bottoni Bianchi 2c (100 m, L1: 2b, L2: 2c, L3: 2c, L4: 2c). Italštinu neovládám, ovšem slovník nabízí překlady od Cesty bílých poupátek až po Cestu bílých uhrů. Každopádně lehoučké plotnové lezení, Buňka spokojeně šplhala jak kamzík, výhledy na Lago di Garda skvostné.
Pes-lišoid se dole na nástupu cítil osamocen, vydal se proto nejištěn za námi. Dolezl až k poslednímu štandu.
Nakoukli jsme i do pravého sektoru ploten Baone - Ondulina - kde se plotny trochu nakolmují. Dvojku tu nepokáte, převládají čtyřky a pětky. Navíc jsou tu cesty dost oklouzané. Ochutnali jsme první délky cest Ondulina 4a (dost speckig) a Cade la Coda 3a (pěkné).
Výhled z ploten Baone na Lago di Garda.

Info

- průvodce najdete na stránkách ArcoWall.
- plotny Baone jsou orientované na jih, takže jsme tu na konci října lezli do půl těla a bylo tu docela vedro. Dostatek pití s sebou.
Ukázka průvodce na stránkách ArcoWall.

Repro: ArcoWall.com
Text: Papouš
Foto: Buňka a Papouš

1 komentář:

  1. 24.08.2011 - 7lu - Pití
    Pití netřeba, pod restpláckem vedle prakoviště je pitná voda na zmáčknutí (a je tu i strom plnej asi fíků - já se moc v těch exotickejch ovocích nevyznám) a u restplácku super designové WC i s tojlet pejprem :)

    OdpovědětVymazat