15. 5. 2016

Rula u Bechyně - ideální lezenice pro okočárkované tlupy

V neděli 15.5.2016 jsme se vraceli z family srazu v Třeboni, ovšem Hlavička nebyla úplně spokojena s horizontálním charakterem akce a dožadovala se i něčeho svislého. 
Naštětí cestou zpátky na sever je Bechyně, kde místní v čele s Jirkou Rybákem zprovoznili parádní klettergarten přímo u řeky Lužnice na soutoku s Židovou strouhou. Na Lezci o místních skalkách vyšel prima článek a v přilehlém průvodci se pár pětek našlo.

Pro okočárkované tlupy jsou místní rulové skály ideální - autem až pod skálu, pod skálou rovnej plac, možnost jištění na rybu, a tedy i zakvedlání kočárem, když horopotěr vydává zvuky, v létě koupačka, cesty perfektně vodjištěný. Skály jsou natočené na SZ a částečně i pod stromy, což skýtá příjemný stín. Kdyby vedro nedalo pokoj, dá se dojít na krátkou vycházku do nedalekého kaňonu Židovy strouhy.
My jsme loni v květnu stihli zkonzumovat pětky na Mechové stěně, což je masiv nejvýš po proudu a pak jsme se prošli ke skále Ostroh (cca 300 m od Mechovky) a zašli se kouknout do přilehlé Židovy strouhy, kde je boulder hřiště pánů Stráníků a i nějaký volný směry pro dachoškraby. Nakonec jsme si dali oběd v restauraci U Pichlů na bechyňském náměstí a zmizli na sever. 
Text a foto: Papouš
Ideální voblast: bezpečnej platz pro bejby, autem až pod skálu, cvočky nahusto.
Borcí v Madam prosím 7- na Mechovou stěnu.
Hlavička v cestě Levý Y 5.
Tuleň.
Mělký kout 6- na Mechovku. Crux je ve výlezu z koutku do díry.
Mělký kout 6- má cca 25 metrů. To je ten crux.
Sektor s pětkama v pravé části Mechové stěny.
Hlavička v nejpravější pětce Sokol 5.
Crux v plotně Vylámaná 5.
Levý Y 5 v podání místňáků. Vlevo sektor Osada slunce.
Budoucí horolezecká základna místního guru Jirky Rybáka.
Až opadá listí z dubu 5+. "Asi jsem masochistka, ale baví mě silový cesty po malejch řezavejch chytech," pravila Hlavička.
Sektor Kemp.
Nejlevější sektor Ostroh.
Bejvalej kemp.
Sektor Lávka za řekou.
Hlavička a JayKay v Židově strouze.
Dachy na Žiďárně.
Stráníkoland.
Dachy stále čekají na závrt.

Žádné komentáře:

Okomentovat