7. 7. 2017

Český dub - pěkná koupel, když Mongol a mozol topí

Location: Český Dub, Česko
Vedro nás při pátku 7.7.2017 vypudilo ze Sekalovy jurty zateplené ovčí plstí. Jet za koupáním zase do Hamru n/J se Hlavičce rodinky nechtělo, tak jsme pogůglovali nějakou louži v okolí. Volba padla na koupaliště v Českém Dubu. Voda prý čistá, vzdálenost do 10 km, tak se na to pojďme podívat.

Českodubské koupaliště má tvar zborceného šestiúhelníka a leží na přítoku místního potoka Ještědka. Po příjezdu na místo zjišťujeme, že správkyně kasy Hlávka nechala prkenici doma. Jdu se poptat, kolik je vstup, a paní z koupalištní restaurace U holek mi sděluje, že jako zadax. E? Tenhle kraj je asi fakt bohem a komercí zapomenutej, v sousedním Českém ráji se vybírá za sebemenší prd.
Koupaliště pěkný - v části u hospody, kde je menší hloubka, už vypadá voda trochu unaveně, ale u výpusti je bezvadně průhledná a osvěžující. Hlavička něco mudruje o kvalitě vody, ale okoloplující paní s ondulací ji umravňuje, že se tady koupe už 65 let a že jí nikdy nic nebylo, i když už tu prý voda bývala horší.
Koupel parádní, travička posekaná, k dispozici dva kurty na beach a prolejzačky se skluzavkama + hospa v takový architektuře z pozdního bolševika s ostrejma úhlama. Ale je to tvarově celkem kompaktní a jako celek to působí harmonicky. Na kudyznudy píšou, že se v areálu dá i stanovat zadarmo, ale to už se mi zdá přitažený za vlasy.     
Text a foto: Papouš 
Hrázi koupaliště Český dub dominuje dub.
Rekreanti. Ten malej dostal napapat a tomu velkýmu za to pěkně poděkoval v duchu 313th bomb squadron. 
Dva kurty pro partičku bejčařů. 
Pohled z hráze. Mně to tu přišlo pěkný.
Hospa U holek a špičatá architektura. Sekal z okrašlovacího spolku Crocus bohemicus byl výskytem koupaliště v Quercus bohemicus překvapen, z čehož jsem byl překvapen. Přeci jen to má za barákem.   
Voda v mělké části koupaliště byla v době naší návštěvy už trochu groggy.

Žádné komentáře:

Okomentovat