30. 7. 2017

Bazény Malšovice: rodinné koupání u Děčína

Location: Malšovice, Česko
Bazény Malšovice ve stejnojmenné obci jižně od Děčína představují zajímavou alternativu ledového koupaliště v Povrlech, (ne)fungujícího plaveckého areálu na ústecké Klíši nebo etnotermálů v Ústí nad Labem - Brné. Vzhledem ke dvěma brouzdalištím ideální na osvěžení s malým dítětem. Kdo by si tu chtěl zaplavat, nechť sem vůbec nevyráží, protože hlavní bazén má tak 10 x 15 m. My jsme poctili Malšovice návštěvou 30.7.2017.


V areálu se vstupným 50 CZK (20 po 17. hodině) je travička, dřevěné minislunečníky (lepší je mít vlastní parasol) a improvizované občerstvení přímo v pokladně. Pokud si ale chcete dát točené pivo, musíte ven z areálu do cca 200 m vzdálené klubovny místních fotbalistů, kam je ale paradoxně zakázán vstup v mokrých plavkách - na což se ovšem zvysoka kašle. Připomíná mi to bývalou hospodu U vodníka na cyklostezce ve Svádově, kde chtěli profitovat na bruslařích, ale dovnitř se nesmělo na bruslích.

Pivo je za 23 CZK (stav 7/2017) s tím, že jako poplatek za kelímek si účtují dvě kačky. S bazény sousedí hřiště na beachvolejbal za 100 CZK/hod, ev. i tenisové kurty, takže o další zábavu je postaráno. Z Ústí nad Labem je to sem snesitelných cca 20 km. Malšovice jsme přidali do koupací databáze a Hlavička i Mišice Smržovka Polovolná, tč. na bubnu, jsou tu jak doma.

Text a foto: Papouš 


Koupaliště v Malšovicích je pod vrchem Chmelník.
Vlezné na koupaliště je mírné...
...mírné jsou i rozměry dvou místních brouzdališť a jednoho bazénu...
...který má tak 10 x 15 m.
Když budete polykat andělíčky, může vám pomoci obecní záchranný kruh.
Vedle bazénů je hřiště na beach.
Točený pivo na koupališti nedostanete, musíte ven do klubovny místních fotbalistů...
...na které visí tenhle guest-friendly nápis.

Žádné komentáře:

Okomentovat