16. 3. 2008

Hladší slanění z Čimy v Ústí nad Labem

Location: Ústí nad Labem, Česko

Nové majlonky a kroužek do štandu má ode dneška věž Čima v ústecké čtvrti Brná. Do dvou štandů, které sem před několika lety navrtal Karel Bělina, je namontovala OVK Severozápadní Čechy - sekce Východ.

Ve štandu na vrcholu věže je borhák a řetěz propojen 8mm majlonkou Maillone Rapide. Majlonka je doplněna kroužkem do štandu Raveltik. Ocelová spojka a kroužek umožňují komfortnější slanění přes 30 metrů vysoké údolní stěny Čimy. Komfort se projeví hlavně při instalaci lana do slanění a při stahování lana po slanění.
Štand na vrcholu Čimy.
Další obdobně vybavený štand je ve skalním okně Matěchovy cesty. Zde je borhák a řetěz propojen 8mm majlonkou, která je nastavená 10mm majlonkou. Oba výrobky jsou rovněž značky Maillon Rapide. Spojku řetězu a borháku je nutné ještě nastavit kroužkem nebo majlonkou proto, že při stahování lana vedeného přes samotnou spojku se špagát často skřípne mezi spojku a skálu.
Štand v okně Matěchovy cesty.
Majlonky platil ČHS, na kroužek do štandu přispěl HO USK Slavia Ústí nad Labem. Prosíme horolezce, aby nové osazení pokud možno neodnášeli. V případě dotazů, podnětů a připomínek ohledně Čimy v Brné se obracejte na Michalela Vyleťala (Michael.Vyletal@rwe.cz) nebo na autora článku (krivinka@centrum.cz).
Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat