25. 2. 2011

Brusle na ústeckém golfu

Location: Ústí nad Labem, Česko
Nedávná vycházka se šakaly podél ústeckého golfového hřiště Terasy přinesla překvapivý objev: uprostřed roughů, fairwayí a greenů je 700 m dlouhý a 100 m široký bezejmenný rybník. Golfové hřiště leží na území bývalého hnědouhelného lomu a jeho zasazení do okolí nádrže, možná spíš oprámu, je překvapivě členité a pěkné. Dostupnost z Buňkocentra v Havířská lofts je v dohozu kamenem, využitelnost pro lední brusle velmi dobrá.

Noname rybník uprostřed golfového hřiště Terasy v Ústí nad Labem.
Šakali.
Den D pro brusloinvazi nastal dnes. Opět přibráni šakali - krysař Baroš a lišoid Sandy. Led byl u krajů hrbolatý, uprostřed rybníka hladký. Jako neznalce mě mírně děsilo lupání ledu podle trhlin, ale led je silný dost. Vyjížďka asi jen na půl hodiny, ale potenciál pro večerní fitness kroužení při čelovce značný, protože to je za barákem.
Klubovna na Terasách.
Silueta pána v plovací vestě a psa.
Krysař byl z ledu mírně rozvrkočen, většinu času se vozil v náručí.
Ideální je asi dojet k rybníku autem via Tesco, po půl kilometru za ním doprava po cedulích Golf až k cvičnému odpališti - driving range (viz mapa) a mezi jamkami se citlivě a ohleduplně proháčkovat k rybníku. U greenu jamky 17 je u vody jakási kůlna, kde se dá relativně slušně přezout a sestoupit na led.

Výhodou "golfového" rybníku je, že sem moc lidí nechodí. Na samostatný výlet zdaleka to asi není, ale pro lokály příjemná atrakce.

Repro: mapy.cz
Repro: golf-usti.cz/prehled-jamek/
Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat