13. 2. 2011

Bruslení na Mácháči

Location: Máchovo jezero, Česko
Původně to měla být jen cesta z Ústí na otočku do České Lípy, kde si Buničina potřebovala vyřídit zářez do indexu. S přidanou hodnotou (výlet, obhlídka skal apod.) jsem moc nepočítal. Nakonec z toho profitoval i místní tag Brusle.

Ledová dlažba, vlevo kus ostrova Myší zámek, v pozadí kopec Borný.
Na mole u hotelu Port.
Zamrzlý Mácháč od hotelu Port.
Lední jachty.
V Böhmische Leipa jsem si vzpomněl na fotku dokonale zamrzlého Máchova jezera, kterou jsem v týdnu viděl na stránkách Brusleni.e-zpravy. Telefonát kolegovi Arnoštovi, který je pořád na netu a který nalézá půjčovnu bruslí v hotelu Port mezi Starými Splavy a Doksy. Telefonát do Portu - naše velikosti mají, půjčení stojí stravitelných 50 Kč/h. O přidané hodnotě je hned jasno.
Sáblík u Myšího zámku. Wikipedia s odkazem na stránky Volkswagenu (!) píše: "K ostrůvku se vztahuje pověst o ďáblovi, který tudy kdysi přenášel balvany z Jestřebí na hrad Bezděz. Oba ostrůvky prý vznikly jeho přičiněním, to když do jezera upustil dva obrovité balvany." Pár bouldrů by se sem vešlo.
Buničina v zátoce za Kachním ostrovem, v pozadí Bezděz.
Parkoviště parníků v Doksech - Máj (v popředí) a Racek, Hynek je v garáži.
Buničina a zlaté pobřeží pod Borným.
Na Velkém rybníce je už srocení ledních jachet a bruslařů, povrch je jak zrcadlo. Po třech dekádách stojím zase na ledních bruslích a žádné terno to není. Půjčené brusle Head jsou docela tvrdé a tlačí do kotníků. Ale led je dokonalý, takže to zkousnu.
WTF?
Buničina na skluzavce ve Splavech.
Know-how ledních jachtařů odhaleho - aby jim to na ledě neklouzalo, nosí tretry.
Na skokánku ve Splavech.
Nakonec s Buničinou objedeme Mácháč proti směru hodinových ručiček. Buňce se to líbí, protože neustále opakuje: "To je masakr, Křivinko." Zblízka si prohlížíme Myší zámek a Kachní ostrov, žasneme nad různými strukturami v ledu. Masakr.
Struktury I.
Struktury II.
Struktury III. 
Struktury IV.
A ještě celovečerák:

Text: Papouš
Foto: Buňka a Papouš

1 komentář: