1. 8. 2017

Modrá laguna v Jeníkově nabízí koupel i sběr šutrů

Location: Kamenolom Jeníkov, Česko
Křemencový kamenolom Jeníkov je parádní koupací lokalita poblíž Duchcova na Teplicku. Zelenomodrá voda jak z katalogu a celkem dobrý přístup do vody dělá bohužel z místní blue lagoon hojně navštěvované místo. Lom je soukromý a koupat se tu ofiko nesmí. Mínusem je nulová infrastruktura, takže pivo si tu u stánku nekoupíte.

S JayKayem, Hlavičkou, babičkou. Kejzym a těhulí jsme sem zavítali 1.8.2017. Problémem se ukázalo, kam zapíchnout slunečník, ale JayKayovy obslužné čety navršily v okamžiku mohylu Hanče a Vrbaty z místní křemence a parasol pak pěkně stál. 

Při stavbě mohyly jsem našel na jednom z kamenů i povrch barytu, který se v Jeníkově vyskytuje dokonce v mírně radioaktivní formě. Pak už jen koupačka, pár eskymáků a čím dál víc lidí, po kterých se tu bohužel hromadí dost bordelu. Ideální je sem jet ve všední den ráno, odpoledne už tu bývá hlava na hlavě. Ale pěkný to tu je, ne že ne.


JayKay a Hlavička se sluní pod slunečníkem v kamenolomu Jeníkov u Teplic. Slunečník tu ani s pomocí vychytanejch forrichtuňků nezapíchnete, pořeší to ale mohyla z kameniva.
Basecamp na plážce plné ostrých šutrů.
Mišice a Marcela na modré laguně.
Dopoledne ve všední den je tu klid, odpoledne a o víkendu davy.
JayKay zdomácňuje na kajaku v doprovodu ústecké babičky.
Radiobaryt z Jeníkova - když se půjdete podívat k lomové stěně, narazíte tam na krystaly tohoto nerostu. Specializuje se na něj ústecký mineralog Jakub Mysliveček (díky za fotku). Repro: strankymineraly.wz.cz
Text a foto: Papouš

1 komentář:

  1. To mne začíná zajímat ....zda by na vodu šlo kouknout i zespodu :)

    OdpovědětVymazat