15. 9. 2017

Mycomicroadventure: JayKay udal nový směr při sběru hub

Location: Střekov, Česko
"Dvoudenní výlet absolvovaný během 14 hodin. Klíčová součást je přespání v přírodě, ideálně s ohněm a pod širákem. Včetně cesty tam a zpět. Jednoduché dobití baterek za použití nejsilnějšího dostupného zdroje – přírody." Tak definuje nový formát procházek s přespáním - microadventures - stejnojmenná doména s přīponou .cz.

Když si to JayKay přečetl, navrhnul obsluhujícímu personálu zavedení tohoto formátu i pro sběr hub, tedy mycomicroadventures (MMA). "Chápu, že chodit na houby s cajkama na spaní je trochu diskomfort, proto bych pro tuto příležitost formát trochu předefinoval - půjdeme na houby a já se u toho trochu prospím. Tím učiníme zadost spací podmínce. Na časovou dotaci seru," pravil sveřepě.
První oficiální MMA (řada těch nevědomých mixed martial arts tomu sámo předcházela) jsme podnikli v pátek 15.9.2017. Z loftu u hřbitova na Kameňáku v oblíbené Troškově části UNL - Střekov jsme se po žluté skutáleli do Olšinek. Těmi skrz až k místu, kde žlutá začne stoupat zpátky ke Kejzyho cvičišti psů na Kameňáku. Kejzy a spol. je věhlasný místní drezér psů a velkopodnikatel v ostraze majetku.
Žlutá stoupá z Olšinek po příkré bahnité cestě. Hned za posledním domem JayKay povídá: "Větřím bedly. Hodně bedel." Měl pravdu, parasolků bylo u cesty hafo. Pár jsme jich posbírali a mykolog sdělil, že jde spát, abychom splnili podmínku mycomicroadventure.
Spát vydržel i během dvou kusů v hospodě Pohoda, kde první oficiální MMA vyvrcholila. A tím končí jedna běžná vycházka za účelem vyvětrání mládence složitě napasovaná na frikulínské trendy současné turistiky.
Moderní vila - snad majitele stavební firmy Ravel - nad Olšinkami.
Bedla - geront ponechaná v lese na semeno.
Tuhle berem.
Bedla - samice.
Sklizeň z prvního mycomicroadventure - podáváno na kmíně.
Trasa prvního MMA. Mapa: Mapy.cz
Text a foto: Papouš

2 komentáře: