23. 3. 2011

Nová bruslotrasa Velké Březno - Těchlovice

Location: Velké Březno, Česko
Dlouho jsem kolem ní mlsně jezdil a těšil se až bude hotová. Nakonec mi fotky z jejího onsightu poslali Pepin s Jiřkou. Nová bruslostezka z Velkého Března na Ústecku do Těchlovic na Děčínsku.

Začátek bruslostezky ve Velkém Březně u přívozu.
Pivní pupek Ústecka připomínají reklamy na Březňák a obrázek maskota místního pivovaru, nejportrétovanějšího Čecha na světě, Victora Cibicha.
Nová 4,5km trasa podél Labe je prima. Začíná se ve Velkém Březně u přívozu do Povrlů, za legendární restaurací Tivoli. První pohled na červenou zámkovou dlažbu vzbudí poněkud rozpaky, ale dláždění naštěstí po 200 metrech končí. Pak už se sviští po asfaltu. Jeho zrnitost není úpně ideální (ve srovnání třeba s Flaemingem). Uvidíme, v jaké kondici bude po pár zimách. Navíc je trochu vlnitý.
Esíčko u Malého Března s altánem a strakatým bunkříkem.
Za Malým Březnem se trasa přimkne k železnici.
V půli trasy lemované řopíky je zajímavé esíčko u Malého Března. V jeho ohbí je strakatý bunkr a altán na rest a proti nečasu. Dál na Těchlovice se bruslostezka přimkne k železnici. V místě křížení silnice a dráhy je jeden prudký a ne moc přehledný sjezd, ale dá se to pustit, dojezd je dobrý.
Výhled na Vrabinec.
Konec bruslostezky u točny autobusů v Těchlovicích-Přerově.
Další prudší sjezd je o kus dál za mostkem přes potok v těchlovické části Přerov. Musí se brzdit u silnice, ale dá se. Tady stezka končí naproti točně autobusů.
Cedule Okres Ústí nad Labem je extra pro auta a extra pro brusle. Si nějakej cedulář mastí kapsu.
A ještě cibichovská lavička u přívozu přes Labe.
Podél Labe na Ústecku se tak dá stravitelně bruslit na třech trasách - na 1,5 km na Střekově (tam i v noci), na tradičních 3 km mezi Olšinkami, Svádovem a Valtířovem a nově na 4,5 km mezi Velkým Březnem a Těchlovicemi. Spojka z Valtířova do Velkého Března je na bruslích také možná, ale trasa vede po silnici mezi domky a u valtířovského kostela je nebezpečný sjezd.
Paranoidního kombinátora dnes napadlo aramžmá (trochu na sílu): z Ústí do Těchlovic na bruslích, vyběhnout na Vrabinec, polézt a zpátky do Ústí na bruslích. Nebo je to blbost?



In-line trasa 865707 - powered by Inlinemap

Text a foto: Papouš

4 komentáře:

  1. Datum: 13.04.2011
    Titulek: super
    zdravim všechny nadšence in-line..stezku sem jel několikrát až do Ústí jede se pěkne až na ten sešup dle značení 16%..Jinak bych řekl bez problémů ..nepatřím zrovna mezi ty zkušené bruslaře takže doporučuji

    OdpovědětVymazat
  2. Datum: 26.03.2011
    Titulek: asfalt
    tak pokud se to otoci pred tim sjezdem tak to bude i pro zacatecniky. jinak uz jsem zde jel 3x a po pocatecnim nadseni jsem zklaman povrchem, kteremu davam na brusle jednu sezonu, protoze uz se nekde asfalt droli a nekde jsou ryhy.

    OdpovědětVymazat
  3. Datum: 23.03.2011
    Titulek: začátečník?
    no začátečníka bych tam kvůli těm sjezdům rozhodně neposlal!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Datum: 24.03.2011
      Titulek: Re: začátečník?
      Čau Jene, díky za konstruktivní poznámku. Sjezd u přejezdu je opatřen klandříkem, takže elév podle něj může sklouznout dolů, ale dá se to je i šusem, bo dojezd je dobrý. Druhej sjezd k silnici v Těchlovicích je o poznání méně prudší a je u něj rozsáhlá přistávací loučka. Každopádně bych v obou místech doporučoval obezřetnost. Navíc obě místa jsou na konci trasy, takže je možno před sjezdem dát obrataň a vrátit se. Bez obou sjezdíků je trasa pro začátečníky zcela a bez výhrad doporučitelná. Hezký sluníčkový den, astrální Papoušku.

      Vymazat